Werken, koken, je huis netjes houden, zorgen voor de lieverds om je heen… je dagen zijn zo vol. Zuchtend plof je aan het eind van de dag op de bank. Zijn dit soort dagen volop aanwezig in jouw leven? Dan kan het best een uitdaging zijn om ook nog tijd met God te vinden. Om jou te inspireren 5 tips hoe je -zelfs als je een propvolle dag hebt- een moment met je Maker hebt.

een-moment-met-god

1. Luister muziek of zing

Maak een worship playlist van je favoriete nummers en zet deze aan tijdens het koken, autorijden of huishouden. Na een volle dag vind ik het een verademing om naar worship muziek te luisteren. Het helpt me de zorgen van de dag los te laten. Een songtekst of melodie kalmeert me en zorgt voor focus en een moment met God.

Een tekst die me laatst raakte: Geef mij uw vreugde weer; til mij op uit diepe dalen, maak mij stil als ik blijf malen. Breng mijn lach terug o, Heer. – Kinga Bán, Door alle tijden heen

Heb je nog geen playlist, en wil je wel luisteren? Geniet van deze lijst, die ik samenstelde.

2. Lees de tekst van de dag

Je hebt vast de Youversion Bijbel app wel op je telefoon staan, toch? Nog niet? Download hem dan gratis: https://www.bible.com/app

Open de app één van de keren dat je op je telefoon kijkt. En lees de tekst van de dag. Regelmatig grijpt de dagtekst me, en lees ik veel verder dan enkel die ene tekst. Het is wonderlijk hoe goed de tekst elke keer bij je dag past. De dagtekst kan jou vandaag precies op het juiste moment aanmoedigen of een hart onder de riem steken. Gods timing is perfect.

3. Bid onderweg

Zelfs als je onderweg bent kun je heel goed bidden. Heb je dat al eens geprobeerd? Spreek je gebed hardop uit, als je in de auto zit. Of in stilte in de trein. De app – Bidden Onderweg – helpt daarbij. In deze app kun je elke dag naar een geleid gebedsmoment luisteren. Van ongeveer 15 minuten. Ideaal voor in je pauze, of als je iets te vroeg op een afspraak bent. Het gebed volgt een thema, geeft ruimte voor jouw eigen gebed en om te luisteren naar wat God je zegt in de stilte.

4. Dank voor de dag

Deel tijdens de avondmaaltijd met al je huisgenoten iets waar jullie dankbaar voor zijn van de afgelopen dag. Luister naar de verhalen en dank God samen. Helemaal bijzonder om alle dankpunten een tijdje te verzamelen op papiertjes in een vaas, of op te schrijven. Lees na een aantal maanden de dankmomenten terug en geniet van al het goede dat God jou geeft.

5. Ontspan je in de natuur

Keer op keer sta ik versteld hoe dichtbij ik God ervaar in de natuur. Midden in zijn schepping kom ik volledig tot rust. Herken jij dat? Ook al is er geen groot natuurgebied in je omgeving, toch kun je ‘een dichtbij God moment’ hebben. Een park kan al uitkomst bieden. Vlak bij mijn werk is net een bijentuin aangelegd, vol met allerlei bloemen en struiken. Af en toe loop ik er in mijn pauze doorheen, of zit ik rustig op een bankje. En bewonder de schoonheid van Gods schepping.

Wil je meer tips voor tijd met God in je drukke leven?

Download tijdelijk het GRATIS e-book: 40 Tips om dichter bij God te leven. En ontdek in 119 pagina’s hoe ook jij, in je volle leven een bloeiende relatie met God ontwikkeld. Zodat je zelfs in volle dagen een moment met God vindt.