Telkens als ik haar stem door de oortjes van m’n iphone hoor, krullen mijn mondhoeken op van haar vrolijke lach.

We hebben elkaar nog niet in real-life ontmoet, maar haar twinkelende podcast stapt vaak met me mee me tijdens mijn ochtendwandeling. Ze laat ze me zien hoe ik nieuwe stappen in geloof mag zetten.

Terwijl ze haar gasten de hemd van het lijf vraagt over hun geloof… maakt ze mij enorm benieuwd naar haar eigen geloofsverhaal en de stappen die zij in geloof zette.

Zet je schrap voor het verhaal van Roosje de Vries van podcast Bloei.

Een verhaal over stappen zetten in geloof en volop vertrouwen. Ja, ondanks je klotsende oksels. Ga je droom achterna, samen met Jezus.

stappen in geloof

Roosje vertel eens iets over jezelf: wie ben jij, wat typeert jou en waar kennen we jou van?

Ik ben Roosje de Vries (30) een extraverte, goedlachse en kleurige dame, getrouwd met mijn eigen vriendelijke reus van 2,06 meter (Reinout is zijn echte naam J) moeder van twee dochters Pippa (6) en Sabeau (2) en ik werk als tolk gebarentaal.

Last but not least: ik maak met veel plezier de christelijke podcast Bloei,

Waarmee ik andere mensen wil stimuleren om te Bloeien en in hun volle potentie te stappen om te schitteren voor Hem! Er is sinds een tijdje een droom aan het borrelen waarin ik hier nog meer handen en voeten aan te geven d.m.v. een traject aan te bieden om mensen zowel fysiek als mentaal te helpen om hun zelfvertrouwen te ontwikkelen en te gaan voor dat wat God in hun hart heeft gelegd!

Vertel eens over jouw stappen in geloof: hoe ben jij gestart met je podcast?

Ik heb een profetie van God meerdere keren mogen ontvangen dat ik in het licht mocht gaan staan en zou gaan spreken tot opbouw van anderen.

Toen heb ik een paar keer bij ons in de gemeente (de LEG) bij de jongeren gesproken en op de vrouwendag. Daarna gingen er geen andere deuren open, daarom besloot ik in plaats van te zitten en wachten, mezelf de nodige spreek ervaring te verschaffen d.m.v. het opzetten van podcast Bloei.

Want als je je gaat bewegen in de richting die God je wijst, dan worden er vanzelf dingen in beweging gebracht en dat is supertof om te zien.

God zei in de bijbel ook tegen Abraham in Genesis 12:1 dat hij naar het land moest gaan die God hem zou wijzen. Dat betekent dat God het Hem nog niet had gezegd, maar God het hem zou vertellen tijdens zijn reis naar het onbekende.

stappen in geloof
Zo geloof ik dat God ons ook onderweg pas de eindbestemming laat zien.

Corry ten Boom zegt het zo mooi: God geeft je pas het treinkaartje als je in de trein zit en je het dus nodig hebt. Dus ik wil alle lezeressen aanmoedigen, ga samen met God op avontuur en kijk dan eens op wat voor mooie plekken je gaat komen met bijzondere ontmoetingen.

En als ik kijk naar de plekken waar ik nu al ben geweest door mijn podcast ben ik heel dankbaar en blij.

Een aantal voorbeelden: Ik ben bij het Afas circustheater geweest voor een interview met Jonathan Vroege, die me na het interview een rondleiding gaf achter de schermen, wat een droom was die uitkwam. Ik mocht een interview geven bij de Groot Nieuws Radio.

En voor het eerst mocht ik spreken tijdens de zondagochtend dienst bij ons in de gemeente.

Ik deed het in mijn broek van angst, maar gelukkig was God erbij en werkte Hij erdoorheen. Ik ben overladen met lieve reacties dat hun hart geraakt was en God hun aangeraakt had. Dan word ik zo klein, stil en dankbaar dat Hij me heeft willen gebruiken. En dat maakt me hongerig naar meer!

Zo zichtbaar met je geloof bezig zijn, hoe doe jij dat?

Eigenlijk heb ik daar best moeite mee en moet ik mezelf nog steeds elke keer over de drempel heen duwen.

Jarenlang was ik offline, omdat ik gek werd van de meningen van anderen en me dat teveel raakte. Ook wil ik helemaal niet overkomen alsof ik het allemaal zo goed weet en doe. Maar tegelijkertijd wil ik wel anderen mensen inspireren en verder helpen! Daarom probeer ik zowel de positieve en de kwetsbare dingen te laten zien, want dat is echt. Dit is ook terug te horen in mijn podcast.

Ik geloof dat als iedereen echter en opener zou zijn, dat we ons dan niet zo vreselijk alleen voelen en weten dat we niet gek zijn, maar dat er zóveel mensen net zo zijn als jij en ik.

Het leuke om te merken is nu ik mijn verhaal meer en meer deel, dat ik erachter kom dat mensen er echt iets aan hebben als ik mijn verhaal deel inclusief de kwetsbare dingen. Dan durven mensen ook ineens opener te zijn en hun hart wat meer openen. Dat vind ik magisch!

stappen in geloof
stappen in geloof

Hoe houd jij je geloof levend, in drukke dagen?

Drukke dagen zijn er zeker met twee dochters, een baan, een huishouden, een echtgenoot en niet op de laatste plaats God.

Revive our hearts is een prachtig platform voor vrouwen waar elke werkdag een studie gegeven word (Engelstalig) waar ik heel graag naar luister. De oprichtster Nancy DeMoss Lee Wolgemuth is zó een mooi voorbeeld voor me.

Je merkt aan alles dat zij enorm veel en heel oprecht van God houdt

Het onderwijs wat daar wordt gegeven, zo heb ik het nog nooit elders gehoord. Zo rijk, zo diep, zo wijs, zo vol liefde en zo vol ontzag voor God. Daar leer ik heel veel van. Dus mocht Engels geen probleem zijn voor je, kan ik je dit van harte aanbevelen!

Ook lees ik de bijbel aan de hand van de ‘Herman Boon methode’

Hierbij volg ik dit leesrooster en beantwoord ik 5 vragen over het Bijbelgedeelte wat je die dag hebt gelezen. Ik schrijf deze dan op in een boekje.

De vragen:
  1. Wat heeft God mij te zeggen?
  2. Wat belooft God mij?
  3. Gebod: wat moet ik doen?
  4. Waarschuwing: wat moet ik niet doen?
  5. Hoe pas ik het toe in mijn eigen leven?

Wat is voor jou een uitdaging in je geloof, en hoe ga je daarmee om?

Soms word je met ontmoediging om de oren geslagen en dan vraag ik me wel eens af, waar doe ik het eigenlijk allemaal voor…?

Maar ja, ik ben me ervan bewust dat we een tegenstander hebben en dat we daar weerstand aan moeten bieden en dat doe ik door tijd met God door te brengen en me te vullen met Gods waarheid hoe Hij naar me kijkt. That is all that matters!

Vertel, Roosje, wat is jouw beste tip om meer op God te vertrouwen?

De Rode Zee ging pas open toen Mozes en het volk van Israël ervoor stonden.

Als je alleen maar over het geloof praat, dan kan het in het abstracte blijven hangen. Maar als je gaat doen wat God zegt in zijn woord of in een profetie aan jou heel persoonlijk, dan moet je echt vertrouwen op Hem op de weg die je gaat.

Zet daadwerkelijk stappen in geloof

Zelf merk ik dat daadwerkelijk stappen te zetten in de richting die Hij je heeft gewezen de beste manier is om meer vertrouwen te kweken, omdat er dan situaties komen waardoor je vertrouwen nodig hebt.

Laatst mocht ik voor het eerst van mijn leven spreken in de dienst van onze gemeente

Ik deed het in mijn broek van angst en voelde totaal niet meer de reden waarom ik dit ook alweer wilde. De week in de aanloop naar het spreken toe wilde ik het niet meer.

Ik besefte me dat ik in geloof toch moest gaan

Ik had vol geloof en vertrouwen de podcast opgezet omdat ik heilig van overtuigd was dat dit de weg is naar mijn bestemming. En nu trok ik God zijn woorden in twijfel en was mijn wil verdwenen. Ik voelde aan alles dat ik hierin moest gehoorzamen en juist moest gaan. Het lied lopen op het water van Hillsong omschrijft perfect mijn gevoel. Lopen op het water en ik heb mogen ervaren dat ik Hem kan vertrouwen en Hij het door me heen doet.

Lopen op het water

U leert me lopen op het water,
de oceaan is weids en diep.
U vraagt me alles los te laten,
daar vind ik U en ik twijfel niet.

De diepste zee is vol genade.
Uw sterke hand, die houdt mij vast.
En als mijn voeten zouden falen,
dan faalt U niet, want uw trouw houdt stand.

Refrein
En als de golven overslaan,
dan blijf ik hopen op uw Naam.
Mijn ziel vindt rust,
want in de storm bent U dichtbij.
Ik ben van U en U van mij.

Bridge
Geest van God, leer mij te gaan over de golven,
in vertrouwen U te volgen,
te gaan waar U mij heen leidt.
Leid me verder dan mijn voeten kunnen dragen.
Ik vertrouw op uw genade,
want ik ben in uw nabijheid.


Hillsong United – “Oceans” (Live at RELEVANT)

Wil jij dichter bij God leven? Check voor de lol eens op je telefoon je schermtijd.

Hoeveel tijd zit je gemiddeld per dag op je telefoon….? Als je een beetje op mij lijkt, dan schrik je. 😉 Maar het is wel een goede bewustwording, dat je wel tijd hebt, maar bewust moet kiezen waar je het voor wilt gebruiken.

Als je dichter met God wilt leven, dan is het nodig om samen met Hem tijd te nemen.

Mocht je het in je eentje moeilijk vinden om tijd voor God apart te zetten, dan zou ik je willen aanmoedigen om iemand in je omgeving te zoeken die hetzelfde verlangen heeft zodat je elkaar kunt aanmoedigen en stimuleren. Begin klein en bouw het op in kleine stapjes, zodat het een gewoonte wordt in je dagelijks leven.

Wil jij nieuwe stappen zetten in geloof?
Luister de Bloei podcast van Roosje

Via Google | via Itunes

Website: podcastbloei
Instagram: @podcastbloei
Facebook: Roosje de Vries-Meijer

P.S. Nu zijn Roosje en ik benieuwd naar jouw stappen in geloof.

Wat raakt jou uit het verhaal van Roosje? Hoe kan jij 1 van Roosjes tips toepassen in jouw leven? Wat is jouw eerst volgende stap in geloof? Vertel je het hieronder in een reactie?