Hoe een uitgever mijn e-book ontdekte en het echt boek werd

Ruim 3 jaar geleden schreef ik een e-book: 40 Tips om dichter bij God te leven. Misschien herinner je het e-book wel, of downloadde jij het zelfs.

Een tijd na het verschijnen van dat e-book, gebeurde er iets bijzonders. Er zat er een DM in mijn insta-berichten. Van een uitgever. “Eline, wat zou je ervan vinden om van dit e-book een echt boek te maken?”

Wacht even, echt?
Droom ik dit?
Wauw, fantastisch natuurlijk!

De dag dat ik die DM ontving is inmiddels 2 jaar geleden…

En oktober 2021 verscheen de papieren uitgave. Met een vreugdedansje presenteer ik je het allereerste echte boek van Een Lichter Leven:

Dicht bij God leven
40 manieren om je vriendschap met Jezus te laten bloeien

Speciaal voor het verschijnen van dit boek een interview, waarin je kennis maakt met het boek ‘Dicht bij God leven’.

Waarom schreef ik dit boek?

Lange tijd viel ik in slaap tijdens het bidden en lukte het me nooit om langer dan 3 dagen achtereen bijbel te lezen. Diep van binnen wist ik: dit kan vast anders. Vandaar dat ik om hulp vroeg: Heer, help me, laat me zien hoe dit werkt. Zo startte een zoektocht, naar manieren om momenten met God te hebben die betekenisvol waren.

Over die zoektocht schreef ik een aantal insta-posts en een klein e-book. Een tijd daarna stuurde een uitgever een DM: hoe zou je het vinden om hier een echt boek van te maken? Echt? Wauw, dat klonk als muziek in m’n oren.

Waar gaat het boek ‘Dicht bij God leven’ over?

Dicht bij God leven is een zoektocht die start bij het besef: God verlangt niet mijn prestatie, maar Hij wil graag een relatie met mij. Een geweldig besef, alleen hoe pak je zo’n persoonlijke vriendschap met Jezus aan? Inmiddels ben ik er achter dat er niet een one-size-fits-all manier is om God te ervaren. De unieke manier die precies bij jou past ontdek je in dit boek.

Hoe kwam dit boek tot stand?

In de afgelopen 3 jaar is de inhoud van het boek gerijpt, van vluchtige losse ideeën en manieren naar getoetste vormen. Zelf groeide ik in die periode van een amper-bijbellezer naar een elke dag bijbellezer. God laat me zien dat er zoveel te ontdekken is in Zijn woord.

Het boek Dicht bij God leven bestaat uit drie facetten. Allereerst je persoonlijke vriendschap met Jezus. In dit gedeelte ontdek je op welk punt jij staat in je vriendschap en hoe jij die kunt verdiepen. Ook kom je erachter hoe je geloven volhoudt en welke methodes jou persoonlijk daarbij helpen.

Vervolgens zoomt het boek in op bidden, bijbellezen en werken, deze hoofdstukken geven je allerlei manieren hoe jij je geloof concreet vorm kan geven.

Wat is mijn favoriete passage?

Mijn favoriete hoofdstuk of oefening wisselt nog elke dag, op dit moment ben ik erg enthousiast over je motivatiestijl ontdekken en die toepassen op je tijd met God.

Voor wie is dit boek?

  • Voor iedereen die op zoek is naar meer van God, of inspiratie in je tijd met God.
  • Speciaal voor als je je afvraagt hoe jij je stille opvult.
  • Wanneer je eerder probeerde bijbel te lezen, maar het knap lastig vindt om vol te houden.
  • Of als je kriebels krijgt van bijbelleesroosters.
  • En als je meer wilt genieten in je tijd met God.

Waar is het boek te bestellen?

Je bestelt het boek voor 14,99 (ex. verzendkosten) hier.
Dan krijg je er ook een geschilderde bloemenkaart bij.

Daarnaast is het boek ook te bestellen via uitgeverij Sestra / Royal Jongbloed
Of bij je lokale christelijke boekhandel

Wat is mijn droom voor dit boek?

Dat jij als lezer ervaart dat Jezus jou dolgraag beter wil leren kennen. De 100% unieke jij, ondanks je moeite, schaamte of schroom om Hem te zoeken. Hij nodigt je uit om naast Hem te zitten en samen met Hem te ontdekken hoe jullie vriendschap kan gaan bloeien. En ik verzeker je: daar ga je zoveel blijdschap aan beleven!

Welke reacties kreeg ik op het boek?

Tijdens het schrijfproces, vroeg ik een aantal mensen om al mee te lezen met mijn boek en al eerste een review te schrijven. En eerlijk, ik ben helemaal stil van de reacties die zij me stuurden:

de weg naar een diepe vriendschap met Jezus.

Of je nu zeeën van tijd hebt of altijd een overvolle agenda, door dit boek heen laat Eline je zien hoe je op eenvoudige, vernieuwende wijze een natuurlijke wandel kan hebben met God.

Als doorgewinterde gelovige wordt je door Eline verrast met haar eigentijdse, creatieve manieren om je relatie met Jezus te verdiepen.

En als je je meer als de Ethiopische kamerling voelt – verdwaald in je geloofsleven -, dan komt Eline als het ware naast je in jouw wagen zitten om je de weg te wijzen. De weg die je dichter bij God brengt, bij Wie je rust mag vinden. De weg naar een diepe vriendschap met Jezus.

Anna & Paula Korpershoek | Instagram @deschrijvendeschoonzussen
Auteurs van het boek: ‘Daar praat je toch niet over’

Ontdek jouw vriendschapstaal met God

‘In het boek ‘Dicht bij God leven’ helpt Eline je op een speelse en natuurlijke manier precies dat te doen wat de titel van haar boek belooft. Vanuit haar eigen zoektocht deelt ze prachtige inzichten en opdrachten om jouw vriendschapstaal met God te ontdekken.

Wanneer je met haar boek aan de slag gaat wordt tijd met God doorbrengen geen moeten meer, maar willen. Je ontdekt door het proces heen dat het je niet langer iets kost, maar dat het je juist veel oplevert. Plezier, rust, liefde, gehoord worden, jezelf zijn, vertrouwen en geloof.

Dit boek is voor iedereen die verlangt om dicht bij God te leven en graag praktische handvatten wil hóe je dit dan precies doet.’

Elsa Schaddelee
Instagram @elsaschaddelee
Auteur van het boek: ‘Geroepen voor Gods plan met jou’

verlangen en zoeken met hoofd en hart

Al lezend ontmoeten we Eline via haar schrijfstijl in haar hoofd en hart. Daar komen we thema’s tegen die we zelf ook herkennen: o.a. verlangen & zoeken. Verlangen om elke dag opnieuw dicht bij Zijn Hart te leven.

Zoekend naar God, legt Eline een mix van termen vanuit traditie en nieuwe (creatieve) vormen uit.

In een tijd waarin er zoveel andere bronnen beschikbaar zijn & ons beïnvloeden, maakt Eline regelmatig de beweging terug naar de Bijbel & gebed; een her-focus die ikzelf in hart & ziel, juist in deze tijd, met haar deel.

Joline Zuidema
Instagram @j_zuidema
Auteur van: Hier is rust

Het artikel dat op de website van EVA (vrouwenmagazine) verscheen over mijn boek:

https://eva.eo.nl/artikel/2021/11/eline-kreeg-de-kriebels-van-bijbelleesroosters