Spieken in het leven van een andere vrouw en ontdekken: hoe doet zij dat nou? Geloven, dicht bij God zijn en daar blijven?

En dan ook nog in combinatie met zichtbaar zijn online? Wauw, zij heeft vast een geheim, dat ik nog niet ontdekte.

Zomaar een aantal vragen die regelmatig  door mijn hoofd dwarrelen als ik door instagram swipe.

Vandaar dat ik de stoute schoenen aantrok en een aantal vrouwen vroeg. Mag ik je interviewen? En weet je: unaniem reageerden ze met een enthousiaste Ja!

Terwijl ik aan deze kant van het beeldscherm een vreugdedansje doe, zou ik zeggen: pak je koffie of kamillethee, kruip op de bank en geniet van het interview.

Nog even een laatste tip: dit interview is een must-read als je vecht met perfectionisme en je je afvraagt of je geloven nou wel goed genoeg doet…

Evelyn, wie ben jij, wat typeert jou en waar kennen we jou van?

Ik ben Evelyn Koelewijn, founder van Onbeperkt Puur. Als inspiratiecoach, schrijver, spreker en fotografe voelt het als mijn levensmissie om de essentie van wie jij bent naar boven te halen en jou te inspireren om imperfecties onvoorwaardelijk te omarmen.Vanuit daar ga je leven vanuit je ‘zijn’, ervaar je een diepe verbinding met jezelf en anderen en laat jij je authentieke licht schijnen!

leef-je-geloof
Beeld: Fabula Amoris Fotografie

Hoe ben je gaan doen wat je nu doet?

Ik ben geboren met spasme en hypermobiliteit en lange tijd haatte ik mijn lichamelijke beperkingen. Ik wilde ‘normaal’ zijn en erbij horen. Het voelde alsof God een ‘fout’ had gemaakt toen Hij mij maakte en ik begreep niet wat mijn doel op aarde was.


Totdat een coach zo’n 6 jaar geleden tegen mij zei:

“Evelyn, jouw imperfectie is jouw kracht.” Zo had ik er nog nooit naar gekeken!Ook had ik in die tijd een hele bijzondere ontmoeting met God. Ik zat in de tuin toen ik ineens de stem van God hoorde! Deze stem zei: “Evelyn, je bent op deze wereld om mensen te laten zien hoe mooi het is om puur te zijn.”

Vanuit die missie is mijn bedrijf Onbeperkt Puur ontstaan. Met mijn inspiratie-platform hoop ik vrouwen te mogen inspireren om terug te gaan naar de essentie van hoe zij zijn bedoeld.

Psst … wist je dat Evelyn ook een ted-talk gaf over imperfect zijn?


Hoe heb je de stap gezet, om zo zichtbaar met je geloof bezig te zijn?

Ik weet niet of ik mijn geloof heel zichtbaar maak. Ik merk dat ik nog steeds zoekende ben naar hoe ik mijn geloof in God kan integreren in mijn bedrijf en uitingen op social media. Wel doe ik dit al veel meer dan een jaar geleden.

Dat komt omdat ik niet meer om Hem heen kan.

Als ik vertel over hoe ik door een moeilijke periode in mijn leven ben gegaan, dan kan ik niet anders dan benoemen wat God en Zijn liefde daarin voor mij heeft betekent. Als ik God daarin zou weglaten, zou het verhaal niet compleet zijn. Zijn liefde is te groot om niet te delen.

Hoe houd jij je geloof levend, in drukke dagen?


Pff, de vraag is eerder óf ik dat doe. 😉 Het blijft lastig, maar tijdens jouw workshop, vertelde jij dat je geen speciale dingen hoeft te doen om dichtbij God te komen, maar dat je Hem mag betrekken in de activiteiten waar je van geniet. Dit vond ik zo’n eye-opener!

Ik hou enorm van wandelen in de natuur en dat is het moment dat ik in gesprek ga met God.

Ook ga ik op zondag heel graag naar de gemeente Mozaiek033. Door het meezingen van mooie worship-nummers en het luisteren van een mooie preek, voel ik me weer dichter toegroeien naar God.

Wat is je grootste uitdaging in je geloof, en hoe ga je daarmee om?


Ik denk wel God vasthouden in drukke tijden. Het gebeurt dan zo snel dat ik me focus op andere dingen en dat het geloof op de achtergrond raakt.


Vaak is bidden en God betrekken bij een keuze het laatste waar ik aan denk, in plaats van het eerste wat in mij opkomt. Door even stil te staan en me te beseffen dat ik Zijn weg met mijn leven wil volgen, kom ik weer dichter bij Hem. 


leef-je-geloof
Beeld: Fabula Amoris Fotografie

Wat is jouw beste tip om meer op God te vertrouwen?

In moeilijke periodes, houd ik me vast aan de wetenschap dat God alles doet meewerken ten goede. Dat heeft Hij beloofd! (zie Romeinen 8:28)

“We weten dat God alles ten goede zal gebruiken voor de mensen die van Hem houden en die Hij volgens zijn plan geroepen heeft om bij Hem te horen.” [Romeinen 8:28]

Ik heb ervaren dat bij Hem altijd weer nieuwe hoop is, hoe uitzichtloos het leven ook lijkt.

Wat wil jij andere vrouwen meegeven die dichter bij God willen leven?

Ik vind dat een hele lastige vraag, aangezien ik daar ook (juist) mee worstel. Wel weet ik dat jij daar hele mooie tips over geeft op social media die mij ook bemoedigen. Dus: volg Eline van ‘Een lichter leven’!

Wauw, wat een mooie woorden van Evelyn! Ik zit weer volop inspiratie, jij ook?

Wil je meer weten over Evelyn, lees dan verder op haar website, of volg al haar tips en artikelen op Instagram en Facebook. Of luister haar verhaal dat ze vertelde op Groot Nieuws Radio.  

En wist je dat Evelyn ook prachtige ondernemer foto-shoots maakt, waaronder een aantal die je op deze site ziet 🙂

Nu hoor ik graag van jou: wat is het grootste inzicht dat je uit dit interview haalt?

Typ het hieronder in een reactie.

ebook-dichter-bij-god

-
40 TIPS OM
DICHTER BIJ GOD
TE LEVEN

Zet vandaag je eerste stap

vul je gegevens in en

download het GRATIS e-book.

Houd je mailbox in de gaten, het e-book is naar je onderweg!