God ontmoeten tijdens een creatieve workshop

Niet zo lang geleden kreeg ik een berichtje op Instagram. Een jonge vrouw typte dat ze met een groep vrouwen binnenkort een klooster bezocht. Om voor een aantal dagen stil te zijn, na te denken over geloofsthema’s en God te zoeken en te aanbidden. Deze vrouw schreef me: graag zouden we ook een creatieve oefening doen tijdens de retraite. Zou jij een workshop willen verzorgen?

een video workshop om zo vaak je wil te herhalen

Wauw, wat een toffe vraag, ik ben dol op workshops, dus was ik direct enthousiast. Tegelijk vroeg ik me af wat voor mezelf een prettige tijdindeling was. Sinds afgelopen jaar is mijn voornemen om bewuster met de tijd die ik te geven heb om te gaan. Door eerlijk af te wegen: wat kan ik geven (qua energie en inhoud)? En hoeveel mensen hebben daar profijt van? Een aantal opties waren mogelijk:

 • Zelf op locatie de workshop eenmalig geven.
 • De workshop live online geven, vanaf afstand.
 • Een creatieve video workshop maken die onbeperkt toegankelijk is.

Bij de laatste optie voelde het alsof er confetti dwarrelde binnenin mij. Misschien ook wel omdat ik al jaren stiekem een youtube-kanaal wil beginnen, maar dat eigenlijk heel spannend (en veel werk) vind.

Voilà, vol blijdschap presenteer ik je de eerste creatie video workshop. Een moment waarin je God ontmoet, terwijl je bezig bent met maken. Maken met je Maker. Veel kijk- en maakplezier!

Het thema van de retraitebezoekers is: Liefde voor God, liefde voor je naaste, liefde voor jezelf. Deze workshop sluit daar zachtjes bij aan. En ook al lees jij dit en ben je niet op retraite, deze creatie workshop is ook prima te volgen rondom ieder ander thema in je geloofsleven.

In deze workshop ga je stap voor stap creatief aan de slag met vragen en thema’s uit je geloof. Je maakt een collage en een gedicht. Collage-techniek leent zich enorm goed om te reflecteren op allerlei thema’s en vragen die spelen in je gebeds- of geloofsleven.

Verzamel je materialen en laten we creëren! Dit heb je nodig:
 • 1 stevig wit papier A4 (200-300 grams)
 • notitieboek
 • pen
 • lijm
 • schaar
 • iets dat kleur geeft (stiften, krijtjes of kleurpotloden)
 • tape
 • verzameling papier (15 – 20 stukken papier)

Pak een kop thee of koffie, zet de video aan en laten we samen maken.

VOND JE DEZE WORKSHOP LEUK? doe een donatie

Denk er dan over om een donatie te doen, ik werk op basis van waardebepaling achteraf. Klik op de knop en doneer een bedrag:

workshop
DELEN WAT JE MAAKTE:

Ben je enthousiast over wat je maakte? Ik kan niet wachten te horen wat jouw ervaring was. Stuur een DM of tag @eenlichterleven op Instagram of stuur een berichtje onderaan dit artikel.

MEER ONTDEKKEN?

Smaakt deze workshop naar meer? Mijn boek ‘dicht bij God leven’ geeft je 40 ideeën hoe jij je vriendschap met Jezus kan laten bloeien. Je bestelt het via: https://www.eenlichterleven.nl/boek/

workshop
workshop
CREDITS

Muziek in de video is van Myk – Anemones – https://thmatc.co/?l=4F789F0F

P.S. Voel je vrij deze workshop te delen of te herhalen, op je kringavond, of met een groep vriendinnen.